کد خبر: 60694 | زمان مخابره: 8:22:59 - پنجشنبه 21 مرداد 1395 | بدون نظر | |

استان کرمان نیازمند متخصص پاتولوژی و چشم‌پزشکی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان با اشاره به اینکه باید امکانی فراهم شود تا علاوه بر پزشکان عمومی، پزشک متخصص هم در استان تربیت کنیم، گفت: با کمبود جدی پزشک متخصص در رشته‌های رادیولوژی و چشم پزشکی در استان کرمان روبه‌رو هستیم.

به گزارش نشانه نیوز، علی اکبر حق‌دوست در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در کرمان اظهار داشت: براساس شاخص‌های جهانی برای کشورهای در حال توسعه برای هر هزار نفر جمعیت یک پزشک عمومی پیشنهاد شده است.

وی با اشاره به اینکه در کشورهای توسعه یافته این عدد خیلی بیشتر است، گفت: در برخی کشورها تعداد پزشکان متخصصشان بیشتر از عمومیشان است و در آلمان به ازای حدود هر ۴۰۰ نفر یک پزشک عمومی دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان با بیان اینکه اگر با این شاخص بهداشت جهانی بخواهیم جلو برویم بین ۱۰ الی ۲۰ سال آینده عقب افتادگی‌هایمان جبران می‌شود، افزود: در زمان حاضر به ازای هر ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ نفر یک پزشک عمومی در کشور داریم.

وی یادآور شد: در قبل از انقلاب پزشکان ما هندی و بنگلادشی بودند اما در زمان حاضر به حضورشان نیازی نیست و حتی در روستاهای کشور پزشک عمومی وجود دارد.

حق‌دوست با بیان اینکه افرادی که به عنوان پزشک عمومی فعالیت می‌کنند از باهوش‌ترین و پرکارترین پزشکان هستند، گفت: حقوقی هم که این عزیزان دریافت می‌کنند بسیار پائین است و با توجه به حضور در مناطق مختلف حقوقشان به زیر دو میلیون تومان می‌رسد در حالی که هیچ درسی سخت‌تر از پزشکی نیست و دوره کارآموزی بسیار سختی دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان با اشاره به اینکه در حال حاضر چهار دانشگاه علوم پزشکی در استان وجود دارد، تصریح کرد: در بخش پزشک عمومی اگر امکان جذب دانشجویان بومی در دانشگاه‌های استان فراهم شود نیاز استان کرمان تا ۵ سال آینده برطرف می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از چهار دانشگاه علوم پزشکی کرمان، رفسنجان، بم و جیرفت فقط دانشگاه کرمان پزشک متخصص تربیت می‌کند و البته از سال گذشته با تعامل بین دانشگاه رفسنجان در چند رشته پزشکی در آنجا هم پزشک متخصص تربیت می‌شود.

حق‌دوست با بیان اینکه پیگیر تربیت پزشک متخصص در دانشگاه جیرفت هم هستیم، گفت: برای گرفتن تخصص باید اساتید دانشگاه از نظر تعداد و داشتن رتبه علمی در سطح بالایی باشند که در صدد ارتقای آن هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان افزود: مسئله بعد هم بیمارپذیری است که بالاخره اگر قرار است فردی به عنوان دستیار در جراحی داخلی و زنان متخصص شود باید جایی تربیت شود که حداقل مریض‌ها را دیده و بعد از فارغ‌التحصیلی تجربه کافی داشته باشد تا انواع بیماری‌ها را تشخیص دهد.

وی با اشاره به اینکه در رشته‌های تخصصی رادیولوژی و چشم پزشکی نیاز جدی پزشک متخصص در استان داریم، خاطرنشان کرد: در رشته‌های مثل پاتولوژی و کودکان نیاز جدی نیست.



ارسال نظر


آخرین خبرها