کد خبر: 60318 | زمان مخابره: 18:54:37 - شنبه 26 تیر 1395 | بدون نظر | |

افزایش تولید محصول پسته با تغییر الگوی کشت در رفسنجان

فرماندار رفسنجان گفت: طرح هایی با تغییر الگوی کشت با همکاری موسسه تحقیقات پسته و جهاد کشاورزی در برخی اراضی پسته این شهرستان اجرا شده که افزایش تولید محصول را نشان می دهد.

به گزارش  نشانه نیوز؛ حمید ملانوری روز جمعه در دیدار مسئولان، اساتید، دانشجویان و قشرهای مختلف مردم رفسنجان با رئیس مجمع تشخیثص مصلحت نظام در دانشگاه آزاد اسلامی رفسنجان افزود: در این تحقیقات بر روی تغذیه یکی از باغات در کمال آباد رفسنجان، پیش بینی می شود در هر هکتار ۲٫۵ تن پسته محصول برداشت شود.
وی تصریح کرد: این در حالی است که در باغ کناری این باغ تحقیقاتی در هر هکتار ۴۵۰ کیلوگرم پسته برداشت می شود.
فرماندار رفسنجان بیان کرد: همچنین این درختان به سرمازدگی مقاوم شده اند.
وی به بحران آب در شهرستان رفسنجان اشاره کرد و گفت: تولید محصول به خاطر کاهش سطح آبهای زیرزمینی و همچنین افت کیفیت آبها کاهش یافته اما با تغییر الگوی کشت می توان با مدیرت صحیح آب تولید محصول را افزایش داد.
وی روش استفاده از نایلون زیر درختان را در جهت جلوگیری از تبخیر آب، یکی از روشهای دیگر افزایش محصول عنوان کرد و گفت: رفسنجان یکی ار بحرانی ترین دشت های آبی کشور است اما در کنار حفظ کشاورزی این شهرستان با مدیریت صحیح منابع آبی می توان توسعه را شاهد باشیم.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی هم گفت: رفسنجان به دلیل تغییرات اقلیمی و آب و هوایی، کمبود آب و کمبود نزولات آسمانی به خشکسالی دچار شده است.
احمد انارکی محمدی افزود: باید با حفظ کشاورزی منطقه را به حوزه صنعت سوق داد تا تولید ثروت در این شهرستان فقط متکی به تک محصولی نباشد.
وی تصریح کرد: نقدینگی در رفسنجان کم است و باید با ارائه تسهیلات ارزان قیمت به کشاورزان آنها را حمایت کرد تا موقع برداشت محصول، آنها را به سمن بخت ندهند.
وی بیان کرد: دانشگاه می تواند با تولید علم به رونق منطقه کمک کند در بحث انرژی هسته ای و بخش های دانش بنیان در رفسنجان زمینه مساعد است و دانشگاه ها می تواند با تولید علم و طرح های خوب دانش بنیان اقتصاد مقاومتی را عملی سازند.
انارکی محمدی گفت: رفسنجان دارای بزرگترین معدن مس روباز جهان است که سالانه ۱٫۲ میلیارد دلار ارزآوری دارد و در حوزه صنعت مس نیز دانشگاه می تواند با تولید محصولات دانش بنیان از خام فروشی مس به خارج از کشور جلوگیری کند که در این صورت هم اشتغالزایی و هم تولید ثروت می شود.



ارسال نظر


آخرین خبرها