کد خبر: 65119 | زمان مخابره: 11:15:03 - دوشنبه 13 دی 1395 | بدون نظر | |

ضرورت تخصیص ارز به اولویت های اقتصادی به جای واردات غیرضروری/ اشتغال جوانان یکی از اصلی ترین موضوعات کشور

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: بخشی از واردات که ما باید حتما برای آن تصمیم بگیریم، واردات مواد و کالای غیر ضروری است که عملا ارز از کشور خارج می کنیم و کالاهایی مانند اسباب بازی، لوازم آرایش و ماشین های لوکس گرانقیمت وارد می کنیم در حالی که باید ارز کشورمان را در اولیت قرار دهیم.
5638853_633-300x200

به گزارش نشانه نیوز، محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به گذشت سه سال و نیم از عمر دولت یازدهم در خصوص عملکرد این دولت اظهار کرد: دولت در برخی موارد موفقیت هایی ایجاد کرده و یا موفقیت های متوسطی داشته است اما در بعضی حوزه ها نه تنها موفقیتی وجود نداشته بلکه مشکلات دیگری ایجاد کرده است .

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به یکی از دستاوردهایی که دولت به آن استناد می کند، اشاره کرد و اظهار داشت: بحث کاهش نرخ تورم در اقتصاد کشور مطرح است که به عنوان یکی از اقدامات دولت محسوب می شود اما عوامل بیرونی همانند شرایط رکود جهانی و منطقه ای هم بر این مسئله اثر گذار بودند که آن را به عنوان شرایط مرتبط با دولت تشریح کرده اند.

وی بیان کرد: بهرحال بخشی از مسئله کاهش نرخ تورم که با اتخاذ سیاست های انضباط مالی شکل گرفته، به عنوان یکی از دستاوردهای دولت از نظر عددی و رقمی قابل انجام می باشد البته فارغ از اینکه چه بخشی از آن مربوط به رکود داخلی و خارجی و چه بخشی ناشی از اقدامات دولت است.

پورابراهیمی به اشاره به حوزه هایی که اقدامات دولت یازدهم در آن متوسط بوده است، عنوان کرد: در زمینه های مرتبط با حوزه اقتصاد دانش هم بنیان اقداماتی صورت گرفته و از موارد رها شده نبود اما آنچه که بنا بود بر اساس چهارچوب مسیر کار کامل و عملیاتی اتفاق بیفتد، انجام نشد واقدام مطلوبی صورت نگرفت.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در برخی موارد هم اقدامات دولت نه تنها موفقیتی نداشته بلکه مشکلات بدتر شده است؛ مانند سهم دولت در اقتصاد ، عدم کاهش تصدی گری دولت و حضور در عملیات اجرایی اقتصادی کشور که می بینیم با شرایطی که در حوزه های مختلف وجود دارد، عملا تصدی دولت به طور غیر مستقیم در اقتصاد افزایش پیدا کرده است که این امر آثار نامطلوبی بر اقتصاد کشور می گذارد.

وی با بیان اینکه واردات در طول سال های اخیر کاهش پیدا کرده است، ابراز کرد: بخشی از واردات کالای سرمایه می باشد که برای کشور ضروری است به این معنی که باید تجهیزات بیاوریم تا سرمایه گذاری شکل بگیرد و در این حوزه اقدام کنیم؛ بخش دیگر واردات کالاهای مواد اولیه است که درقسمت تولید نقش مهمی ایفا می کند و بخش دیگر هم واردات مواد غذایی و دارو می باشد که این دسته نیز برای کشور ضروری است.

پورابراهیمی ادامه داد: بخشی از واردات که ما باید حتما برای آن تصمیم بگیریم، واردات مواد و کالای غیر ضروری است که عملا ارز از کشور خارج می کنیم و کالاهایی مانند اسباب بازی، لوازم آرایش و ماشین های لوکس گرانقیمت وارد می کنیم در حالی که باید ارز کشورمان را در اولیت قرار دهیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه باید در خصوص این واردات تصمیم گیری شود، گفت: تعرفه تا حدی می تواند از آن جلوگیری کند اما نشان داده شده که تعرفه پاسخگو نیست؛ در شرایطی که ما شاهد مشکلاتی در حوزه ارزی هستیم که اخیراً هم شاهد ارتقاء آن بودیم، باید تصمیمات در مسیری هدایت شود که ارز را به اولویت های اقتصادی تخصیص دهیم.

وی افزود: لذا ما این مسئله را قبول داریم که بخشی از آنچه که ارز به آن اختصاص پیدا می کند، کالای غیر ضروری است که در شرایط اقتصاد مقاومتی می توانیم به روش های غیر از تعرفه تعدیل کنیم.

پورابراهیمی یادآور شد: یکی از اقداماتی که باید از سال های قبل پیگیری می شد تا آثار ناشی از مسائل مرتبط با تغییرات ارزش پول ملی کشورمان با ارز دلار به کمترین حد برسد، مسئله پیمان های پولی دو یا چند جانبه می باشد که از سال های قبل مطرح کرده ایم که بانک مرکزی در عرصه عملیاتی آنگونه که باید، پای کار نیامده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی اذعان داشت: اخیراً در برنامه ششم ما این مسئله را در صحن علنی تصویب و دولت را مکلف کردیم که در این زمینه ورود داشته باشد و امیدواریم این یکی از اقداماتی باشد که دولت می تواند پیگیری کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه راه اندازی بورس ارز یکی از اقداماتی است که باید پیگیری شود، خاطرنشان کرد: اساس حرکت تصمیمات مرتبط با کاهش میزان ارز فیزیکی در اقتصاد کشور را هدایت می کند و این مسئله نمونه ای از اقدامات مهمی است که باید انجام می شده و سیاست هایی که باید در این زمینه پیگیری شود.

دکتر پورابراهیمی مطرح کرد:
اشتغال جوانان یکی از اصلی ترین موضوعات کشور
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اشتغال جوانان را یکی از اصلی ترین موضوعات کشور دانست واظهار داشت: از ظرفیت کمیسیون اقتصادی برای حل مشکل اشتغال جوانان استفاده خواهیم کرد.
نمایش عکس در اندازه واقعی
به گزارش نشانه نیوز، دکتر محمدرضا پورابراهیمی در جمع مردم شهر جوپار با اشاره به مشکلات اقتصادی کشوراظهار داشت: امروز اولویت اصلی کشور حل مشکلات و مسائل اقتصادی است که برای این موضوع با هماهنگی دولت در کمیسیون اقتصادی پی گیر حل این موارد و مشکلات هستیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود؛دو محور اساسی در خصوص موضوعات اقتصادی کشور در دستور کار کمیسیون اقتصادی قرار گرفته است، موضوع اول رفع مسائل داخلی کشور که امیدواریم بتوانیم در حوزه مسائل داخلی با تصمیمات کارشناسی و مطلوب بخشی از این مشکلات که در عرصه اقتصادی به وجود آمده است را برطرف کنیم همچنین موضوع بعدی مرتبط با بحث مسائل و مشکلات بیرون از کشور است.
پورابراهیمی با اشاره به بحث توافق هسته ای و رفع تحریم های اقتصادی ابراز داشت:تحریم های ظالمانه دشمنان علیه نظام جمهوری اسلامی ایران چالشهایی را برای کشور ایجاد کرده بود که باعث شد توافقی در حوزه مسائل هسته ای در مقابل لغو تحریم ها با طرف های مقابل صورت پذیرد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس با اشاره به بحث برجام افزود؛ ورود ایران به بحث برجام بخاطر مسائل منطقه ای، حقوق بشر، آزادی های سیاسی و حمایت از جنبش های منطقه ای از قبیل حماس و حزب الله نبود بلکه رفع تحریم های ظالمانه اقتصادی علیه جمهوری اسلامی بود که در هیچ جای دنیا چنین تحریمی علیه هیچ کشوری تا به امروز وضع نشده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود؛ علی الرغم همه تلاشها و کوشش های دستگاه دیپلماسی کشور در بحث توافق صورت گرفته، امروز آثار اقتصادی ناشی از رفع تحریم در مسائل برجام اگر چه در بعضی از زمینه ها فضای مثبتی ایجاد کرده است و یک حرکت رو به جلو محسوب می شود اما نتیجه عملی که بتواند اثر مثبتی در عرصه اقتصادی بگذارد، متاسفانه تا به امروز این اثر گذاشته نشده است.
وی با اشاره به نقض برجام  که از سوی کنگره آمریکا در دستور کار این کشور  قرار گرفت ابراز داشت: اخیرا اقدامی که آمریکایی ها در بحث تمدید ۱۰ ساله تحریم های اقتصادی ایران (داماتو) انجام دادند یک نمونه از نقض آشکاری بود که سران سه قوه کشور به نقض فاحش آن اذعان داشتند. این نمونه ای از احد وپیمان شکنی طرف مقابل بود که ان شاء الله نظام جمهوری اسلامی این تصمیم را بی پاسخ نخواهد گذاشت.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود؛ اگر آمریکا بخواهد این مسیر را ادامه دهد قطعا تصمیم مقتضی را جمهوری اسلامی به ویژه مجلس بعنوان نهاد قانون گذار اتخاذ خواهد کرد.
پورابراهیمی با اشاره به مسائل داخلی کشور افزود؛ ۷۰ درصد مشکلات اقتصادی کشور درونی است قانون و مقرراتی در درون کشور است که باید اصلاح شوند.
 وی همچنین به موضوع  وضعیت قوانین و مقررات کشور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر قانون کار ایران، بزرگترین مانع تولید و اشتغال در کشور است براساس اعلام سازمان جهانی کار، سخت ترین قانون کار دنیا  متعلق به ایران است که اثرات وضعی آن به وضوح در اقتصاد ایران قابل مشاهده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اصلاح  قانون بانکداری اسلامی کشور افزود؛ قانون بانکداری کشور مربوط به سال ۱۳۶۲ است و از آن تاریخ به‌روز نشده و نیازمند اصلاحات جدی بود.
پورابراهیمی افزود؛ اصلاح نظام بانکداری کشور از زوایای مختلف توسط فعالان اقتصادی و مراجع دینی بررسی شده و نظرات لازم گرفته شده است کلیات این طرح در کمیسیون اقتصادی مجلس تصویب و از دو هفته قبل بررسی جزئیات آن در کمیسیون اقتصادی شروع شده است و تا پایان سال جاری بعد از ۳۳ سال این قانون به روز خواهد شد.
نماینده مردم کرمان و راور با اشاره به اهتمام دولت و مجلس برای پی گیری مطالبات مردم در حوزه اقتصادی ابراز داشت: اولویت اول مردم  حل مسائل اقتصادی است و اشتغال جوانان یکی از اصلی ترین موضوعات کشورمحسوب می شود که با جدیت از ظرفیت کمیسیون اقتصادی با نگاه تخصصی برای حل مشکل اشتغال جوانان استفاده خواهیم کرد.
وی با اشاره به مشکلات پیش آمده برای شرکت روغن نباتی گلناز و تعطیل شدن این شرکت بیان داشت: در این خصوص با مدیران تامین اجتماعی در محل دفترجلسه ای برگزارشدکه با مساعدت تامین اجتماعی  با باز کردن حساب این شرکت به شکلی مجدد فعالیتشان  از سر گرفته  خواهد شد .
پورابراهیمی افزود؛ در بحث بدهی این شرکت به  اداره گاز با صحبتی که با مهندس ودیعتی مدیر کل گاز کرمان دراین  خصوص انجام شد مقرر گردید این بدهی تقسیط شود و همچنین با بانک تجارت در خصوص بدهی این شرکت چندین جلسه در کمیسیون اقتصادی برگزارشد  تا اشتغالی که در منطقه ایجاد شده دچار چالش نشود و بتواند طرح توسعه خود را پی گیری کند.



ارسال نظر


آخرین خبرها